Historia

Yrityksemme historia alkaa vuodesta 1971, kun Tapio Nieminen ja Pertti Könönen päättivät perustaa osakeyhtiön, jonka yhtiöjärjestykseen kirjoitettiin ”kattovalokupujen ja muiden muovituotteiden valmistus”.

Keraplastin 40-vuotisen toiminnan kunniaksi 2011 julkaistiin Kera Groupin historiaan pureutuva Valoa ja ilmaa –kirja. Vaihtelevat tapahtumat ovat saattaneet organisaation tähän päivään, kun toiminta on laajentunut alkuperäisestä valokuputuotannosta savunpoistoluukkuihin, valokatteisiin ja terassilasituksiin.

Toiminnan alku 1971

Kaksi sodanjälkeiseen suureen ikäluokkaan kuuluvaa nuorta miestä saivat kipinän ryhtyä yrittäjiksi muovialalle. Tapio Nieminen ja Pertti Könönen päättivät vuonna 1971 perustaa osakeyhtiön, jonka yhtiöjärjestykseen kirjoitettiin ”kattovalokupujen ja muiden muovituotteiden valmistus”. Kattovalokuvut edustivat siihen aikaan modernia arkkitehtuuria.

Keraplast Oy siirtyi Orimattilaan 1972. Vuodesta 1974 lähtien toimintaa on pyöritetty omissa tiloissa, kun yrityksen 400 neliömetrin kokoisen teollisuushallin ensimmäinen vaihe valmistui Käkeläntielle.

Kaksi sodanjälkeiseen suureen ikäluokkaan kuuluvaa nuorta miestä saivat kipinän ryhtyä yrittäjiksi muovialalle.”

1980-luvulla toiminta laajeni savunpoistoluukkuihin ja -ikkunoihin

Sisäasiainministeriö teki savunpoistoluukkujen myynnistä 1981 luvan varaista ja vain hyväksyttyjä luukkuja sai myydä. Keraplast oli tuolloin ensimmäisten joukossa hakemassa hyväksynnät luukuille, jotta markkinaan mukaan pääseminen olisi mahdollista.

1980-luku olikin Keraplastille merkittävää kasvun aikaa, kun energian hinta halpeni ja yritys siirtyi savunpoistoluukuissa markkinajohtajaksi Suomessa. Yrityksen kasvua vauhdittivat rohkeat vientikaupat Neuvostoliittoon ja vuosikymmenen loppupuolella alkanut Ruotsin vienti.

Kyseisellä vuosikymmenellä yritys myös aloitteli valoa läpäisevien muovilevyjen myyntiä.

Lama toi mukanaan uskomattoman mahdollisuuden yrityskauppojen kautta

90-luvulle tultaessa Keraplast sinniteli rakennusalan jälkisuhdanteen tilauksilla, kun yllättävä yhdeydenotto kävi. Pääkilpailijan omistava konserni oli myymässä toimintaa kokonaisuudessaan pois ja tarjosi Keraplastille mahdollisuutta ostaa sen.

Näin ollen heinäkuussa 1993 Uniplastin toiminta siirtyi Keraplastille. Kaupan myötä Keraplastin henkilöstöluku kasvoi 20:sta 28:aan, kun muutamia tärkeitä henkilöitä muutti Uniplastin mukana Keraplastille.

1990-luvulla Keraplast toteutti muitakin yritysostoja, kun se vuonna 1997 osti esimerkiksi kuopiolaisen Iron Fox Oy:n sekä vuonna 1998 Sanka Oy:n muovipohjaisen liiketoiminnan.

2000-luvulla markkina-alue laajeni Venäjälle ja Itämeren piiriin

Lama-ajan jälkeen alkoi uusi nousukausi. 1990-luvun loppupuolella Keraplast perusti yhdessä yhteistyöhenkilönsä kanssa edustusliikkeen Pietariin, joka markkinoi yrityksen tuotteita Venäjällä. Tärkeitä savunpoistojärjestelmien tilauksia alkoikin pian satelemaan.

Onnistumisista innostuneena edustusliikkeen toiminta muutettiinkin jo 2000-luvun puolivälissä Keraplastin ensimmäiseksitytäryhtiöksi. Pietarista saatujen kokemusten pohjalta rohkeus kansainvälisyyteen lisääntyi, jonka myötä konserni on laajentunut tytäryhtiöillä Ruotsissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Juuri ennen yhtiön 50 juhlavuotta on Kera Group lajentunut Puolaan, Tanskaan ja Norjaan.