KERA GROUP OY LAAJENTAA SKANDINAVIASSA JA ITÄ-EUROOPASSA

Seppo, Juha, Henna ja Annele
07.10.2020

|

Uutinen


KeraGroup Oy on tehnyt mittavan yrityskaupan ostamalla BMI Groupin kattoikkunayksiköt Norjassa, Puolassa, Tanskassa ja Ruotsissa.

BMI:n kattoikkuna-ja savunpoistoliiketoiminta on toiminut Everlite, Awak, Optiliteja Brave -tuotemerkkien alla. Yrityskauppaan sisältyy yksiköiden tehtaat Røykenissä, Bukissa, Horsensissa ja Viskaforsissa, jotka työllistävät yhteensä 100 henkilöä.

Kera Group on toimialansa markkinajohtaja ja uudet maat sopivat kasvavan konsernin strategiaan. Yrityskauppa vahvistaa konsernin asemaa savunpoiston ja kattoikkunoiden toimialalla Skandinaviassa ja Itä-Euroopassa. Uudet tytäryhtiöt saavat synergia etua samalla alalla toimivasta kansainvälisestä konsernista.

BMI:n tiedottaja kommentoi: “Olemme vakuuttuneita siitä, että Kera Group on loistava uusi koti näille yksiköille ja kaupasta on hyötyä kaikille sidosryhmille. Yrityskauppa on seurausta strategiastamme priorisoida portfoliotamme ja arvoketjumme BMI:n ydinosaamisalueiden mukaisesti sekä investoida kasvumahdollisuuksiin. BMI jatkaa yhteistyötä Kera Groupin kanssa, koska tuotteemme asennetaan usein yhdessä.”

Kera Group Oy on vuonna 1971 perustettu suomalainen perheyritys. Tulevana vuonna 50 vuotta täyttävän perheyhtiön ydinliiketoiminta on tuottaa korkealaatuisia savunhallinta ja päivänvaloratkaisuja Skandinaviassa ja Itä-Euroopassa. Päätuotteet ovat kattovalokupujen ja savunpoistoluukkujen lisäksi valoa läpäisevät rakenteet kuten valokatteet, terassilasitukset ja lämpömuovatut muovituotteet. Konsernin kotipaikka ja kaksi tehdasta sijaitsevat Orimattilassa. Kera Groupilla on ennestään tytäryhtiöt Virossa, Ruotsissa, Venäjällä, Latviassa ja Liettuassa. Ennen tätä yrityskauppaa yhtiön palveluksessa on ollutyhteensä 160 henkilöä, joista 100 Suomessa. Vuonna 2019 Kera-konsernin liikevaihto oli 23,5 miljoonaa euroa, josta suurin osa tulee kotimaan yhtiön myynnistä.

Kera Groupin kansainvälistyminen alkoi vuonna 2005, kun ensimmäinen tytäryhtiö perustettiin Pietariin. Sen jälkeen tytäryhtiöitä on perustettu Viroon, Ruotsiin, Latviaan ja Liettuaan. Yrityskaupanmyötä Kera Groupilla on toimintaa yhdeksässä maassa, Suomi mukaan lukien. Perheyrityksen pääomistajinaovat Niemisen perhe, veljekset Seppo ja Juha Nieminen.